Feestgerechten

Onze feestgerechten zijn opgenomen in onze folder.
Download de nieuwe folder hier!

BAKTIP

Oven voorverwarmen op 180°; kerstkalkoen voor ongeveer drie uur in de oven steken, Na één uur eerste maal kerntemperatuur meten tot in de kern van de kalkoen steken en regelmatig met boter bedruipen. Daarna ieder half uur kerntemperatuur meten totdat de kalkoen 60°C heeft vanbinnen.

WEETJE

De kalkoen was in Engeland al vroeg een succes, hij stond in de zestiende eeuw al op het menu tijdens de kerstbanketten van koning Hendrik VII (1491-1547). In de vierhonderd jaar die volgden, streed hij met de gans om de eerste plek op de kersttafel, die hij aan het einde van het Victoriaanse tijdperk definitief veroverde. De traditie van de kerstkalkoen verspreidde zich vervolgens van Engeland naar de rest van de Angelsaksische wereld en is tegenwoordig van de besneeuwde bossen van Canada tot de zonovergoten stranden van Australië een vast onderdeel van de kerstviering.